Kasih Seorang Ibu. Lihat Anak Buat Kerja Seorang Diri di Restoran, Tindakan Wanita Ini Buat Ramai Tersentuh

Cinta ibu tidak ternilai harganya dan tidak ada keraguan bahawa seseorang yang bergelar ibu pastinya akan melakukan apa saja demi melihat keluarga terutama anak-anaknya gembira.

Baru-baru ini, tular sebuah kisah tentang seorang ibu di Filipina yang kelihatan menunjukkan sikap cinta yang luar biasa terhadap anak perempuannya di sebuah restoran makanan segera yang pantas menyentuh hati warganet di media sosial.

Seorang pengguna Facebook bernama Rubie Lyn Mendoza telah berkongsi kisah tersebut di Facebook untuk berkongsi insiden yang melibatkan ibunya, Emilia, dan kakaknya, Jann, seorang pelajar yang bekerja separuh masa di cawangan McDonald’s di Navotas, Filipina.

” Saya mempunyai seorang kakak yang juga pelajar dan bekerja separuh masa, kami memutuskan untuk makan di kedai restoran di mana dia bekerja sambil mahu melawatnya. Sewaktu tiba di sana, dia beritahu dia seorang sahaja yang bekerja pada waktu itu.

” Dalam masa sama terdapat banyak pelanggan haha kemudian ketika saya memesan makanan, saya terkejut lihat ibu bangun pergi bantu kakak bersihkan meja”

Menurut jawatannya yang diterjemahkan oleh NextShark, Rubie Lyn dan ibunya memutuskan untuk melawat Jann di tempat kerjanya. Apabila mereka tiba, Jann memberitahu mereka bahawa dia adalah satu-satunya anggota kru perkhidmatan bertugas yang bertanggungjawab membersihkan. Malangnya, terdapat banyak pelanggan pada hari itu.

Terkejut lihat ibu bangun bersih meja

Setelah meletakkan pesanannya, Rubie Lyn terkejut melihat ibunya (gambar dalam oren T-shirt) sebenarnya mula membantu Jann membersihkan meja. Woww!

Selepas berkongsi foto-foto yang mengharukan di Facebook itu, perkongsian tersebut menarik telah perhatian ramai apabila meraih kira-kira 27,000likes dan 12,000 shares. Sememangnya jelas sekali, ramai daripada mereka yang tersentuh dengan kasih sayang yang ditunjukkan ibu ini.

Selepas kejadian itu berlaku, Rubie Lyn telah berkongsi sekali lagi di Facebook pada 7 Mac (Khamis) untuk mengucapkan terima kasih kepada warganet atas sokongan mereka. Dia juga berkongsi betapa baik dan menyayangi ibu mereka kepada mereka dan betapa gembira dengan bapa mereka.

” Terima kasih kepada semua yang likes, share, memberi komen dan kepada semua yang menghargai apa yang saya kongsi tentang mama saya dan kakak saya pelajar yang bekerja di restoran makanan segera itu.

” Saya tidak mengharapkan ianya menjadi tular hahahaha terima kasih moga tuhan merahmati anda semua. Ibu saya betul-betul sayang dengan anak-anaknya. Saya tahu papa juga berbangga dengan anda di syurga Saya sayang kamu mama..”

Netizen tersentuh hati

Rata-rata netizen yang tersentuh hati turut berkongsi rasa terharu dan bangga dengan apa yang ditunjukkan seorang ibu terhadap anaknya.

Malah ramai juga yang mengecam kebanyakan sikap individu yang tidak pandai untuk membersihkan sisa makanan sendiri setiap kali makan di restoran makanan segera.

” Saya harap itu akan berubah! Di seluruh dunia mereka makan hidangan itu dan membersihkannya sendiri! Namun tidak disini. Masing-masing ada tangan, sila guna”

” Hati saya sangat tersentuh melihat ini, saya tidak mempunyai ibu kerana dia sudah lama meninggal. Justeru, cintai lah ibu bapa anda semasa mereka masih di sana, mereka semua akan lakukan yang terbaik untuk anak-anak”

” Momen yang mengharukan. Tabik kepada ibu kamu dan selamat makan kemudian. Masih ramai yang tidak tahu bagaimana untuk membersihkan dulang selepas makan”

Apa Kata Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih. Apaituilmu

Sumber : fb Rubie Lyb Mendoza

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *